2

De Ketel

Posted by Zonvisje on 3 september 2011 in August and everything after |

Daar zit je dan, op een woensdagochtend eind augustus, op de bank. In je eentje.
Nou ja, met de geluiden van de klusjesman op de achtergrond. De klusjesman die intelligente dingen met mijn verwarmingsketel doet (hoop ik dan maar).

Mijn Lief heb ik zaterdag op Schiphol afgedonderd. Letterlijk. Nadat we bijna een ongeluk hadden op de snelweg,  ging het laatste stukje ineens erg vlot. Toen ik weer terug bij de auto was, nog maar snel een lieve SMS gestuurd.  Dus die zie ik pas weer in levende lijve halverwege november. En ik dacht dat de tweede keer een herhaling van zetten zou zijn. Life’s a Bitch. And She’s very good at throwing curveballs.

De kat is het er niet mee eens. Alweer niet. Dus iedere beweging van mij wordt met argusogen gevolgd. Wie weet, vertrek ik ook zomaar…

Nee Poekie, ik laat je over 4 weken pas in de steek. Dat vertel ik poes poeslief. Dan ga ik 3 weken naar Suriname, en mag jij logeeeeeeeren bij Ome Koenie. Poekie kijkt me aan met een scherpe blik, besluit dat ze me echt niet begrijpt en geeft me preventief maar een kopje. Jij bent lieeeeeeeef, prrrrrr, jij blijft. Hopelijk, brrrr.

Er komen vreemde geluiden van boven. Ik onderdruk de neiging om te gaan kijken. Zelfs als het er even later op lijkt dat er iets valt. Er ligt toch vloerbedekking op de overloop. De vloerbedekking waar katlief haar klauwen regelmatig in slaat. Ik loer onheispellend naar Poek, die aarzelend nog maar een kopje geeft.

‘t Is toch niks, zomaar iemand die Dingen in je huis Doet. Zeker dingen waarvan je niet wist dat het kon, of moest. En die bij het weggaan nog zegt: ”Zo dametje, de ketel kan er weer 2 jaar tegen. En dat plankkie heb ik effe voor je teruggelegd hoor, dat is anders zo’n gedoe voor zo’n klein moppie als jij.”

Nou weet ik wel dattie gelijk heeft en dat het heel aardig is. Maar toch…

Die ketel en ik hebben een band. Die band is er sinds mijn Lief dienst weigerde. Toen vorige herfst er geen warm water uit de kraan kwam, net toen ik wilde douchen, had Lief het te druk met klussen met een vriendje. Na een kwartiertje rondemmeren en 2 pogingen overleg te voeren met Lief later, heb ik de gebruiksaanwijzing op internet opgezocht. De melding was er namelijk een niet die onder de veel voorkomende storingen viel. Even wat puzzelen en ik had de oorzaak te pakken.

Lief, die mij ineens heel vastberaden achter de computer zag zitten en die mij door het huis zag rennen, vroeg ineens offie even moest helpen. Ja dahag, nu ben ik er zelf al achter. En de gebruiksaanwijzing staat op de computer onder Huishoudelijk/gebruiksaanwijzing, mocht je hem ooit nodig hebben…

U begrijpt, de Ketel is mijn Burn the Bra actie. (Red: Feministische actie van vrouwen in de jaren 60) En dan begrijpt u ook mijn neiging op op mijn rug naast de ketelmonteur te gaan liggen en geinteresseerd mee te kijken. Maar zover is de Morderne Man nog niet. Daar zal ik mij als Moderne Vrouw maar bij neer moeten leggen.

Tags: , ,

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Copyright © 2011-2021 Zonvisje All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.